Објавено на од во категоријата TOPSI, Едукација.

Тагови:

Predizvici2

Како и сите, така и јас користам буквално се од социјални мрежи, ама во последно време се фаќам себеси како бесцелно скролам низ news feed на Facebook или гледам сликички на Instagram и чувствувам дека само си го трошам времето, без да правам нешто корисно.

Затоа, се посветив на наоѓање на едукативни содржини на сите социјални мрежи и за денес ви ги одбрав најдобрите видеа од според мене топ 8 YouTube канали со едукативни содржини.

  1. Vsauce

https://www.youtube.com/watch?v=w2tKg3E53DM

  1. Veritasium

https://www.youtube.com/watch?v=vBX-KulgJ1o

  1. CGP Grey

https://www.youtube.com/watch?v=iHzzSao6ypE

  1. Minute Physics

https://www.youtube.com/watch?v=Re5fhBoF6sY

  1. SciShow

https://www.youtube.com/watch?v=LzGT3ICgB7A

  1. Crash Course

https://www.youtube.com/watch?v=qG2SwE_6uVM&index=11&list=PL8dPuuaLjXtOPRKzVLY0jJY-uHOH9KVU6

  1. ASAP Science

https://www.youtube.com/watch?v=nn42RC1zT_A

  1. Numberphile

https://www.youtube.com/watch?v=wBU9N35ZHIw

 

За крај, погледнете го и YouTube каналот на Стопанска банка каде покрај Топси видеата, ќе најдете и куси едукативни видеа на повеќе банкарски теми, па се гледаме во коментарите 🙂

Стопанска банка https://www.youtube.com/watch?v=_kO6C2ACVcw

Симона

Дирекција за трансакциско банкарство

Откривам мудри, инспиративни и напредни трендови, давам свое критично мислење и не се разубедувам лесно!

Напиши коментар

Мора да бидеш најавен за да коментираш. НАЈАВИ СЕ

Напишете коментар