Објавено на од во категоријата TOPSI.

20170322_113023

 

Знаеме дека не сте мали деца за да сакате детски песни, но верувајте ни оваа песна не е лошо да ја чуете. Се надеваме дека медиумите ќе ја вртат и ќе стане химна за сите генерации.
ТОПСИ блогот како наш медиум ќе го искористиме за промоција на песната „Земја за нас“ која има за цел да промовира разбирање, соживот, емпатија и инклузивност за лицата со посебни потреби и пречки во развојот.

Разликите не прават посилни како општество! Не го заборавајте тоа!

ТОПСИ поздрав од Иво, Симона, Даниел и Ксенија заедно 🙂

 

Музички спот за песната „Земја за нас“ химна на настанот #СонувамеМенуваме посветен на деца со посебни потреби и пречки во развојот.

Изведувачи: 5+ бенд и Детски хор при МОБ

ОВА Е ЗЕМЈА ЗА НАС
ОВА Е ЗЕМЈА ЗА СИТЕ НАС
ОВА Е КУЌА ЗА НАС
ОВА Е КУЌА ЗА СИТЕ НАС, ДЕЦА.

ПОГЛЕДНИ МЕ, О, ПОГЛЕДНИ МЕ Х2
СО ОЧИ НА ДЕТЕ.

ВО ТЕБЕ СЕ ГЛЕДАМ ЈАС
ПОДАЈ РАКА, БИДИ МИ ПРИЈАТЕЛ
ВО ОВОЈ СВЕТ ОКОЛУ НАС
(ЗАЕДНО) СОНУВАМЕ, МЕНУВАМЕ.

ПОГЛЕДНИ МЕ, О, ПОГЛЕДНИ МЕ
СО ОЧИ НА ДЕТЕ.

СЛУШАЈ И ВИДИ МЕ,
СЛУШНИ И ПОГЛЕДНИ МЕ Х3
ВЕРУВАЈ ВО МЕНЕ
РАЗБЕРИ МЕ!

СЛУШАЈ И ВИДИ МЕ,
СЛУШНИ И ПРИФАТИ МЕ
СЛУШАЈ И ВИДИ МЕ
ДОЈДИ СО МЕНЕ ТИ
ВО СЕКОЈА ПРЕЧКА ГЛЕДАМ СЛОБОДА
И КОГА МИСЛИШ ДЕКА Е ГОТОВО
ЗА НАС, ЗНАЈ, САМО ШТО ПОЧНАЛО.
ПОГЛЕДНИ МЕ, О, ПОГЛЕДНИ МЕ
СО ОЧИ НА ДЕТЕ.

СЛУШАЈ И ВИДИ МЕ,
СЛУШНИ И ПОГЛЕДНИ МЕ Х3
ВЕРУВАЈ ВО МЕНЕ
РАЗБЕРИ МЕ!

СЛУШАЈ И ВИДИ МЕ,
СЛУШНИ И ПРИФАТИ МЕ
СЛУШАЈ И ВИДИ МЕ
ДОЈДИ СО МЕНЕ ТИ

 

Напиши коментар

Мора да бидеш најавен за да коментираш. НАЈАВИ СЕ

Напишете коментар